Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A fájdaloműző és gyógyító mustárkúra
  2016-07-28 22:10:52, csütörtök
 
 



A fehér mustár (Sinapis alba) őshazája a Földközi-tenger vidékén van, de napjainkban már Európában és Amerikában is termesztik. A gyógynövény virágai bogernyőben állnak, színük sárga. A növény legfontosabb része a 4-5 centiméteres tokokban éldegélő aprócska, fehér magvak. Gyógyító célokra is a mustármagokat lehet felhasználni. A Földközi-tenger partvidékén élő népek régebben elsősorban a vérkeringés serkentésére alkalmazták, de ma már jóval több egészségügyi problémát orvosolhatunk ezekkel az apró gyöngyökre emlékeztető mustármagvakkal. Ezek a parányi magvak tele vannak értékes hatóanyagokkal, mint például mustárolaj-glikozidokkal vagy szinalbinnal. A mustár fokozza az étvágyat, serkenti az emésztést, jó hatással van az anyagcserére és csökkenti a vércukorszintet is. Mindezek mellett serkenti a vérkeringést, gyógyítja a bőrgyulladásokat és az ekcémát, és enyhíti a reuma és a köszvény okozta kellemetlen tüneteket. A mustármag kedvező hatással van a hajhullásra és a köröm töredezettségére is. Ezek a parányi magvak alkalmazhatók még máj-, epe- és gyomorbetegségekre, érelmeszesedésre és az asztmás rohamok számának csökkentésére.

Megfázás én influenza idején a mustármagok a segítségünkre lehetnek, ha légzési nehézségünk van, vagy éppen orrdugulástól szenvedünk. A mustármagokat a fürdővízhez is lehet adni, hogy a légutak alaposan kitisztuljanak. Őröljön meg egy-két evőkanálnyi mustármagot, majd adja a fürdővízéhez. A mellkasra helyezett mustármagos borogatás szintén alkalmas a légutak megtisztítására és az orrdugulás problémájára. Egy üvegtányérba tegyen két-három evőkanálnyi összezúzott mustármagot, majd adjon hozzá 4-5 evőkanálnyi zablisztet és annyi vizet, hogy egy jól kenhető, pépes masszát kapjon. A mellkasát kenje be a kezelés előtt zsíros krémmel, majd az elkészült elegyet vigye fel a mellkasára. Körülbelül 15 perc hatóidő után mossa le a házilag készített légzéskönnyítő krémet. Mielőtt azonban az elkészült masszát a mellkasára helyezné, mindenképpen végezzen bőrpróbát, mert az arra érzékenyeknél a mustármag irritációt okozhat.

A mustárt ízületi fájdalmak, hát- és derékfájdalom esetén is alkalmazhatjuk. Forraljon fel három deciliter vizet, majd szórjon bele egy teáskanálnyi őrölt mustármagot. Hagyja öt-hat percig állni, majd mártogasson a főzetbe egy vászonkendőt, csavarja ki, aztán helyezze a kezelendő felületre.

Reumára készítsen a mustármagokból egy kellemes fürdőt. Őrüljön meg kétszáz grammnyi mustármagot, majd tegye egy vászonzsákba. Ezt a zsákot lógassa bele a fürdővizébe. A kúra ne tartson tovább 10-15 percnél. Az őrölt mustármagokból úgynevezett reumatapaszt is készíthet. Keverjen el 2-3 evőkanálnyi mustárport egy kevés ecettel, hogy jó kenhető masszát kapjon. Kenje fel a kezelendő felületre, hagyja rajta 20 percig, majd bő vízzel mossa azt le.

A mustár porított változata hatásos ellenszere lehet a lábgombásodásnak. Készítsen lábfürdőt 2-3 liter meleg vízből és 40-50 gramm mustárporból. Néhány alkalmas kúra hatékonyan képes a legmakacsabb lábgombát is elpusztítani.

A mustármagokból olaj is készül, amely serkenti a haj növekedését, csökkenti a hajhullást, egészségessé varázsolja a fejbőrt és késlelteti a haj őszülését.

Bármilyen formában is alkalmazza a mustármagot, mindig legyen vele nagyon óvatos, mert nemcsak a kezelendő felületen okozhat irritációt, hanem a szembe, orrba vagy a szájba kerülve is. Egy-egy alkalommal soha ne hagyja a kezelendő felületen negyed óránál tovább sem a pépes krémet, sem a borogatást, és egyhuzamban csak kúraszerűen, legfeljebb egy hétig alkalmazza a mustáros terápiát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: érelmeszesedésre, lábgombásodásnak, töredezettségére, bőrgyulladásokat, vércukorszintet, mustármagvakkal, megtisztítására, légzéskönnyítő, mustármagokból, kitisztuljanak, hatóanyagokkal, alkalmazhatjuk, glikozidokkal, mustármagokat, alkalmazhatók, érzékenyeknél, orrdugulástól, csökkentésére, segítségünkre, orvosolhatunk, derékfájdalom, serkentésére, mustárporból, egészségügyi, problémájára, vászonzsákba, felhasználni, reumatapaszt, üvegtányérba, fürdővízéhez, vászonkendőt, szinalbinnal, vérkeringést, elpusztítani, mindenképpen, anyagcserére, fehér mustár, gyógynövény virágai, növény legfontosabb, mustármagokat lehet, vérkeringés serkentésére, apró gyöngyökre, parányi magvak, mustár fokozza, köszvény okozta, mustármag kedvező, köröm töredezettségére, asztmás rohamok, segítségünkre lehetnek, légutak alaposan, mellkasra helyezett, légutak megtisztítására,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A fák lelke  Szép estét kedves látogatóimna...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Jó éjt  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  A könnyek összegyűjtése  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  Maradék idő  Az elfogadásnak...  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Ébredj  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Fodor Ákos költő,  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Esti kép  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Viharban csak az a fa marad ál...  A végzet az  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Jó éjszakát  Az embernek a társa: hiányzik.  Sokkal bölcsebb a természet,  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Egyszerűen  A föld szépségéért  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Naplemente  Föld napja április 22  Muratáj  Esti kép  Búzaszentelés  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Alakot vált...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Föld napja április 22  Jó éjszakát  Miért nem menti meg Jézus...  képre írva  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 26  Alakot vált...  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  A fák lelke  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
fehér mustár, gyógynövény virágai, növény legfontosabb, mustármagokat lehet, vérkeringés serkentésére, apró gyöngyökre, parányi magvak, mustár fokozza, köszvény okozta, mustármag kedvező, köröm töredezettségére, asztmás rohamok, segítségünkre lehetnek, légutak alaposan, mellkasra helyezett, légutak megtisztítására, orrdugulás problémájára, üvegtányérba tegyen, mellkasát kenje, kezelés előtt, elkészült elegyet, házilag készített, elkészült masszát, mellkasára helyezné, arra érzékenyeknél, mustármag irritációt, mustárt ízületi, teáskanálnyi őrölt, kezelendő felületre, kellemes fürdőt, zsákot lógassa, őrölt mustármagokból, kevés ecettel, mustár porított, legmakacsabb lábgombát, mustármagokból olaj, kezelendő felületen, szájba kerülve, pépes krémet, hétig alkalmazza, mustáros terápiát, érelmeszesedésre, lábgombásodásnak, töredezettségére, bőrgyulladásokat, vércukorszintet, mustármagvakkal, megtisztítására, légzéskönnyítő, mustármagokból, kitisztuljanak, hatóanyagokkal, alkalmazhatjuk, glikozidokkal, mustármagokat, alkalmazhatók, érzékenyeknél, orrdugulástól, csökkentésére, segítségünkre, orvosolhatunk, derékfájdalom, serkentésére, mustárporból, egészségügyi, problémájára, vászonzsákba, felhasználni, reumatapaszt, üvegtányérba, fürdővízéhez, vászonkendőt, szinalbinnal, vérkeringést, elpusztítani, mindenképpen, anyagcserére, legmakacsabb, teáskanálnyi, egészségessé, centiméteres, legfontosabb, úgynevezett, kellemetlen, mustármagok, fürdővízhez, evőkanálnyi, mustármagot, növekedését, nehézségünk, emlékeztető, mustármagos, alkalmazták, napjainkban, fürdővizébe, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5809
  • e Hét: 30700
  • e Hónap: 62186
  • e Év: 266887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.